I Outapi, som ligger i Ombalantu-distriktet, stoppet vi og ser på et veldig stort tre som er uthult og har vært benyttet som skjulested og til og med som kirke!

Dette er det såkalte såkalte Baobab treet. Sagnet sier at de er bare slengt ned på jorda av Gud, og havnet der med røttene i været.

Utenfor treet er det samlet en gruppe kvinner som synger og danser for oss. Det er kvinner av alle aldre, noen til og med meget gamle, som kaster seg ut i dansen.

Rytmen er upåklagelig, det klappes for å understreke rytmen, og 2 eller 3 ad gangen kaster seg inn i rytmedans ut i midten med ulike objekter i hendene; skinn fra små dyr (man kan gjenkjenne hele dyret), kjepp, dyrehaler og annet. Rundt anklene er det nøtter eller liknende som fungerer som rytmeinstrumenter, og kvinnene er enten barbeinte eller har meget slitte sko, og de bærer alle sammen de konkylieliknende smykkene Ekipa s om er karakteristiske for disse folkene fra Ombalantu.

Her har noen av kvinnene parallelle arr på kinnene som er skåret inn som skjønnhetssymboler.

Dansen er heftig, og Rosalinde, som er av det samme folkeslaget, hiver seg også inn i dansen. I tillegg til dansingen og syngingen, kommer enkelte rullende hyl, såkalt ululering.

(Klikk på bilder for stor utgave)