Detaljer:

Min bestefar er gravlagt i Swakopund. Å få oppleve å se graven og ordne med en del formaliteter var en av mine personlige høydepunktene på reisen. Historien om graven og gravstenen fra Tønsberg finner du her under tittelen Larvikitt.

Martha var en ildsjel som døde rett før vi fikk anledning til å besøke hjemmet til familien hennes. Bilder og historien finner du her.

Obalabntu Kvinnedans: Vi hadde flere anledninger der vi fikk oppleve sang og dans. Her er bilder fra da Obalantu-kvinnene opptrådte for oss.

Vi var i Estoha nasjonalpark i flere dager. Dette er stedet for å observere og fotografere dyr i sitt rette element, og parken er fantastisk tilrettelagt med en del kunstige vannhull som dyrene flokker seg rundt. Nesehorn bildene er tatt ved et opplyst vannhull sent om kvelden! Jeg lar bildeserien tale for seg selv.

SCORE: Les om representanter vi traff fra SCORE (Sports Coaches OutReach). Norges Idrettsforbund rekrutterer idretts frivillige til det sørlige Afrika der SCORE er en av organisasjonene personer kan bli utplassert til å jobbe for.

Himba: Ett av høydepunktene på turen var ett besøk hos en autentisk Himba-landsby. Her fikk vi ett innblikk i hvordan dette særegne folket bor og lever. De var svært vennlige mot oss, og vi oppnådde god kontakt. Vi blir gjort oppmerksomme på at himbaer vi treffer er klar over sin markedsverdi som foto objekter, og det skal vi respektere. Skal vi ta foto, så spør først og bli enige om prisen (typisk 10 NAD) før du tar bilder! På vårt besøk i Himba-landsbyen var det klarert at vi kunne ta bilder så mye vi ville, og bilde serien ser du her.

Ambulerende skoler. Vi fikk anledning til å besøke en ambulerende skole rett ved landsbyen for Himbaer. Skole komplekset bestod av et lærerhus, en skolebygning, og et internat m 2 dører / 2 rom, ett for 1 klasse og 1 for 2 klasse. Se mer her.

Headman Court ga oss et innblikk i det lokale rettsvesen. Headman er en slags lokal myndighetsperson driver en aktivitet nærmest som et forliksråd, men med myndighet til å idømme straff etter forhandlinger. Straff er i form av bøter, gjerne betaling i et antall kuer f eks. ingen straff medfører frihetsberøvelse / fengsel. Headman Court er et supplement til det vanlige rettsvesenet. Bildene og noe forklarende tekst finner du her.

Alida's barnehage er i fattigstrøket i Windhoek. Alida er en foregangskvinne som driver dette i lokaler som er barnehage om dagen og religiøst forsamlingssenter om kvelden. Les mer om vårt besøk i barnehagen her.

Vi hadde Rosalinda som lokal guide en dag og fikk anledning til å komme hjem til hennes familie og høre hennes historie og smake lokal mat. Her er bildene og historien fra besøket.

Namibia fra lufta: I Swakopmund hadde vi to fantastiske opplevelser. Den ene var en flytur m 6 seters Cessna over ørkenområdene sør for Swakopmund. De fantastiske bildene fra turen finner du her. I tillegg hadde vi en tur med varmluftsballong med meget tidlig avgang en morgen, og med champagnefrokost etter landing. Bildene fra dette finner du her.