Mail me

Like

Copyright © 2014 Paul Sverre Fredriksen. Made using Serif WebPlusX8

Paul's web for genealogy, photo and other interests

Jeg hadde en fantastisk tur til Namibia i 2005. Jeg håper denen beskrivelsen fra reisen inspirerer andre til å reise til dette fantastiske landet. Jeg vil gjerne tilbake!

Namibia

Epilog:

Så sitter jeg her med klump i halsen og ser ut av flyets små vinduer. Mens flyet dundrer nedover rullebanen som en olm okse og samler fart og moment til å løfte seg fra bakken drar jeg frem fotoapparatet og knipser noen siste bilder fra dette fantastiske landet. To ukers rundreise med et titalls mennesker har gjort noe med meg. Det virker som om mitt emosjonelle kapasitet er satt på en større prøve; omfanget og intensiteten av inntrykk og opplevelser har sprengt tidligere rammer for følelsesmessige spenninger.

Før jeg dro hit visste jeg lite om landet, og hadde med vilje ikke prøvd å danne meg en forutinntatt mening. Vanlige inntrykk fra magasiner og TV formidlet noen glansbilder fra et kontinent som ellers er fylt til randen med lidelse og fattigdom: hungersnød, korrupsjon, AIDS og andre alvorlige sykdommer, krig og annen elendighet. Hva skal man ta med seg for en reise her? Et velfylt reiseapotek som kanskje også skulle innholdt en del sykehusartikler som sterile kanyler? Hva med drikkevann? Hva om jeg får mageproblemer? Hvordan er det med kriminalitet? Vil jeg bli rundstjålet og mørbanket eller det som verre er?

Nå, etter en fantastisk reise, er alle disse bekymringene som morgendugg fjernet av oppgående sol. Det har bare vært helt fantastisk. Så utrolig godt og gripende har det vært at jeg har bestemt meg, for første gang i livet, å prøve å skrive det ned, mest for å holde på magien selv, men også i håp om at noe kan formidles med bilder og tekst slike at andre kan ta del i det og kanskje bli inspirert til å prøve noe av det samme.

Bakgrunn:

I september / oktober 2005 var jeg så heldig å bli med på en to ukers rundreise i midtre og nordre deler av Namibia. Vanligvis ville jeg bare publisere noen bilder fra en reise som dette, men jeg kom hjem med mer enn 1000 bilder og var full av inntrykk og følelse som jeg ikke har opplevd tidligere.

Så jeg har bestemt meg for å publisere noen sider basert på tema og supplere m bilder.

Har du noen gang anledning til å reise til Afrika, så reis til Namibia!

Turen var arrangert av Bennet reisebyrå på Elverum og Namibiaforeningen i Elverum. Det er absolutt verd å ta en titt på Web'en til Namibiaforeningen og se hva de driver med. Deres deltakelse på turen gjorde at vi opplevde "det virkelige Namibia", ikke bare turistsidene.

Larvikitt

Martha

Obalantu kvinnene

Bilder fra Estosha

Score

Bilder fra møte m Himba

Ambulerende skoler

Headman court

Alidas barnehage

Rosalinda

Bilder fra ballongtur

Bilder fra ørkentur med cessna